Δημοτικά

Τα παιδιά πάνε στο Δημοτικό (primary school) απο 4 ή 5 χρόνων μέχρι 12 ή 13 χρονών (8 χρόνια)
Τα δυο πρώτα χρόνια, είναι σαν το Ελληνικό προ-νήπιο και νήπιο 4e55ac3e8aa3399891374a475[1]λέγονται junior infants και senior infants).
Το τρίτο έτος λέγεται first class και συνεχίζει έτσι μέχρι την έκτη τάξη (sixth class)
Το Γυμνάσιο και Λύκειο αποτελουν το secondary school ή post primary.

Οι μαθητές όλων των κρατικών σχολείων, εκτός των σχολείων Educate Together    των σχολείων που ανήκουν στην Προτεστάντικη Εκκλησία (παρακάτω),  φοράνε στολή (ποδιά), που ειναι διαφορετική για το κάθε σχολείο. 

Τα περισσότερα δημοτικά σχολεία στην Ιρλανδια συνήθως ανοιγουν τη  1η Σεπτεμβρλιου και τελείωνουν στις 31 Ιουνίου. Οι ώρες που πάνε τα παιδιά σχολείο εξαρτωνται απο το σχολειο, αλλά συνήθως αρχίζουν μεταξυ 8:45 με 9 και τελειώνουν μεταξυ 1:45 με 2:30. Τα junior infants, senior infants και first class συνήθως τελείωνουν στις 1:45. Όλες οι υπόλοιπες τάξεις τελείωνουν στις 2.30. Τις πρωτες δυο πρώτες εβδομάδες τα junior infants τελειώνουν γύρω στις 12 (3 ωρες μάθημα)

Διακοπές εχουν:
–       Μια βδομαδα τον Οκτωβριο (October mid-term break)
–       2 βδομαδες τα Χριστουγεννα
–       2 μερες τον Φεβρουαριο για το Δημοτικό και μια βδομαδα για το Γυμνασιο/Λυκειο (February mid-term break)
–       2 εβδομάδες το Πάσχα

Είναι ανοικτά τουλάχιστον 183 ημέρες ετησίως για το δημοτικό και τουλάχισιτον 167 ημέρες το χρόνο για το Γυμνάσιο και Λύκειο.

Η φοιτηση στα κρατικα σχολεια και γυμνασια/λυκεια ειναι δωρεάν. Στην πράξη, ωστόσο, τα σχολεία συχνά πρέπει να συγκεντρώσουν επιπλέον κεφάλαια για πρόσθετους πόρους, όπως υπολογιστές, αθλητικό εξοπλισμό ή βελτιωμένες εγκαταστάσεις. Μπορεί να σας ζητηθεί να συμβάλετε οικονομικά για τη βελτίωση του σχολείου, αλλά η συμμετοχή σας σε αυτές τις δραστηριότητες είναι πάντα να εθελοντική. Τα κρατικά σχολεια δεν μπορούν να σας υποχρεώσουν από εσάς να καταβάλλετε εισφορές.

Οι γονεις επισης αγοραζουν τα βιβλία, αν και πολλα σχολεια/γυμνασια και λυκεια νοικίαζουν τα βιβλία στους μαθητές που τα επιστρέφουν στο τέλος του χρόνου σε καλή κατάσταση. Το κόστος κυμαινεται ανάμεσα στα 70-100€  ανάλογα με τα βιβλία που διαλέγει το κάθε σχολείο.

Για περισσοτερα:

http://www.citizensinformation.ie/en/moving_country/moving_to_ireland/introduction_to_the_irish_system/moving_your_child_irish_primary_school.html

http://www.citizensinformation.ie/en/education/primary_and_post_primary_education/going_to_primary_school/primary_education_life_event.html

http://www.schooldays.ie/

=============================================================================

Educate Together 

Τα Educate Together είναι σχολεία για όλα τα παιδιά, ανεξαρτήτου θρησκείας, φύλλου ή κοινωνικής τάξης. Ειναι ελεύθερα για όλα τα παιδιά. Αυτά τα σχόλειο είναι σε μεγάλη ζήτηση και οι διαθέσιμες θέσεις καθώς και ο αρίθμος τους ειναι κατα πολύ μικρότερος συγκριτικά με τα καθολικά και προτεστάντικα σχόλεια και επομένως ειναι αρκέτα δύσκολο να εξασφαλίστει μια θεση σε αυτά τελευταια στιγμή.

Για περισσότερα:

http://www.educatetogether.ie/sites/default/files/wiaets_2006_en_small-copy.pdf

http://www.educatetogether.ie/

Last update : 9 July 2016
Copyright by greekinireland0 
Advertisement