Τράπεζες

Bank of IrelandΓια να ανοίξετε τραπεζικό λογαριασμό, χρειάζεται διαβατήριο, απόδειξη κατοικίας (λογαριασμό ΔΕΚΟ) και υπογραφή όλων των ατόμων θα έχουν πρόσβαση στον λογαριασμό. Αν δηλαδή θέλετε να βάλετε και κάποιο άλλο άτομο δικαιούχο, πρέπει και αυτό το άτομο να υπογράψει. Υπάρχουν διάφοροι λογαριασμοί, ο πιο βασικός ειναι ο current account (ταμιευτηρίου) όπου σας δίνουν χρεωστική κάρτα (λέγονται “Debit cards”) για να παίρνετε λεφτά απο τα ΑΤΜ ή να πληρώνετε αντί για μετρητά. Μπορείτε να πάρετε μετρητά από όλα τα ATM, έστω και από διαφορετική τράπεζα απο την δικιά σας, και δεν κρατάνε προμήθεια – όχι όπως γίνεται στην Ελλάδα με το ΔΙΑΣ. Αυτές οι κάρτες δεν ειναι πιστωτικές, αν και μπορούν να χρησιμοποιηθούν σαν Visa από τα ΑΤΜ. Σ’αυτή την περίπτωση, όπως όλες τις πιστωτικές κάρτες, υπάρχει όριο και επιτόκιο, διαφορετικό απο κάθε τράπεζα.

Όλες οι χρεωστικές κάρτες χρεώνονται , ανά χρήση (ανάληψη ή αγορά), με €0,20

Το σύνολο των χρεώσεων για την χρήση της χρεωστικής κάρτας, δεν χρεώνεται στον λογαριασμό εάν ο λογαριασμός είναι συνέχεια πιστωμένος με τουλάχιστον 2.000 – 2.500 ευρώ, ανάλογα από την τράπεζα.

Credit CardsΟι πιστωτικές κάρτες υπόκεινται σε ένα ετήσιο τέλος χαρτοσήμου (stamp duty) που πληρώνεται στις 1η Απριλίου ή όταν κλείσετε την κάρτα.
Το stamp duty είναι 30ευρώ για όλες τις κάρτες

Στην Ιρλανδία χρησιμοποιείται πολύ συχνά το webanking

Οι τράπεζες είναι ανοιχτές κάθε μέρα απο 10πμ μεχρι 4 μμ

Για περισσότερες πληροφορίες εδώ

 

Last update : June 2017
Copyright by greekinireland0 

Advertisement