Εφορία (στην Ελλάδα)


Aποφυγή διπλής φορολόγησης
Eξαίρεση από την υποχρεωτική ασφάλιση στην Ελλάδα

Φορολογική δήλωση σαν κάτοικος εξωτερικού στην Ελλάδα για αποφυγή διπλής φορολόγησης

Διπλή φορολογίαΠεριπτώσεις διπλής φορολόγησης προκύπτουν συνήθως όταν ένα πρόσωπο διενεργεί συναλλακτικές δραστηριότητες στην Ιρλανδία και στην Ελλάδα. Παράδειγμα είναι ένα σπίτι που έχει δηλωθεί και στις 2 χώρες και φορολογείται και στις δύο. Ή μία σύνταξη από την Ιρλανδία και φορολογείται και στην Ελλάδα σαν εισόδημα.

Για την αποφυγή διπλής φορολόγησης:

  • Τυπώνετε  και συμπληρώνετε το έντυπο που βρίσκεται εδώ , μπρος-πίσω και τα δύο αντίγραφα, όπως γράφει και πάνω ένα για την ελληνική εφορία και ένα για την ιρλανδική
  • Παράδοσης στο τοπικό γραφείο. Πληροφορίες για το πού ανήκετε εδώ  (Χρειάζεστε το PSS number)

Επιστροφή στην αρχή

Eξαίρεση από την υποχρεωτική ασφάλιση στην Ελλάδα

ΟΑΕΕΓια όσους είναι ασφαλισμένοι στο ΤΕΒΕ/ΟΑΕΕ, εξαίρεση από την υποχρεωτική ασφάλιση στην Ελλάδα λόγω ασφάλισης στην Ιρλανδία (πιθανόν το ίδιο και για τον ΟΓΑ)

  • Εκτυπώνετε και συμπληρώνετε αυτό το έντυπο
  • Το στέλνεις ταχυδρομικά στην διεύθυνση που αναγράφεται στην πρώτη σελίδα.
  • Εντός μερικών εβδομάδων σου αποστέλλεται ταχυδρομικά η απάντηση. Αν έχουν κάποιο πρόβλημα με τα χαρτιά σου, σου στέλνουν email.Προσοχή. Απαιτείται να έχετε κάνει φορολογική δήλωση για το περσινό εισόδημα για να σας στείλουν το Α1.

    Αλλά, για όσους κατοικούν στην Ιρλανδία λιγότερο από 3 χρόνια και μόνο εργάζονται (δεν έχουν άλλες φοροαπαλλαγές ή φορολογίες) η δήλωση είναι προαιρετική (είστε resident αλλά όχι ordinarily resident) και έτσι μπορείτε να αποκτήσετε το Α1 πιο εύκολα.

Επιστροφή στην αρχή

Advertisement