Κόστος ζωής

Δεν μπορούμε να πούμε αν η ζωή ειναι φτηνή ή ακριβή, αυτό εξαρτάται απο τον καθένα. Γενικά όμως φαίνεται ότι είναι πιό ακριβή απο την Ελλάδα.

Ο πρώτος μισθός είναι γύρω περίπου στα 21.000 ευρω τον χρόνο δηλαδή 1.750 τον μήνα, (περίπου 1.550 καθαρά) , που φτάνουν να ζήσει ένας νεαρός επαγγελματίας, αλλά δεν θα γίνει πλούσιος με αυτά τα λεφτά.

Διάφορα μηνιαία έξοδα ειναι: νοίκι, τηλέφωνο, ηλεκτρικό, νερό, άδεια τηλεόρασης, εισητήρια (συγκοινωνία)  και διατροφή, και τα επιπλέον μπορει να ειναι ασφάλεια αυτοκινητου, τέλη κυκλοφορίας, βενζίνη, συνδρομητικό κανάλι τηλεόρασης κλπ.

Ορισμένες τιμές

Ενας πολύ καλός και ακριβής ιστότοπος είναι το www.numbeo.com που δίνει το μέσο όρο τιμών για τους τελευταίους 18 μήνες, από στοιχεία που έχουν δώσει οι χρήστες του ιστότοπου.  (Το index συγκρίνει με τις τιμές Νέας Υόρκης)

Νοίκι: εξαρτάται απο περιοχή και μέγεθος. Κοιτάξτε στο www.daft.ie/lettings για να δείτε τι διαμερίσματα μπορείτε να νοικιάζετε.
Τηλέφωνο: Υπάρχουν πολλά πακέτα, άλλα μόνο τηλέφωνο, άλλα με τηλέφωνο και internet (broadband) και άλλα με τηλέφωνο, ίντερνετ και τηλεόραση. Μπορείτε να δείτε στα
Vodafone: www.vodafone.ie/home-phone-broadband
Virgin: www.virginmedia.ie/broadband/buy-a-broadband-package/
Eir: www.eir.ie/broadband/
Ηλεκτρικό:
Electric Ireland: https://www.electricireland.ie/switch
Airtricity: www.sseairtricity.com

Βενζίνη: γύρω στα 1,30 ε το λίτρο (Δουβλίνο, Ιούλιος 2020)  – pumps.ie
Τηλεόραση: 160ε τον χρόνο – www.anpost.ie/AnPost/tvlicence250108.htm

Ενα άλλο καλό website είναι το www.bonkers.ie το οποίο συγκρίνει τιμές και έτσι μπορείτε να δείτε το κόστος  για ηλεκτρικό, τηλέφωνο και τράπεζες (δάνεια, επιτόκια κλπ)

Last update: July 2020
Advertisement