Λεωφορεία

DublinBus

Dublin Bus (www.dublinbus.ie)

Το κόστος των εισητηρίων εξαρτάται απο την διαρομή.
Αρχίζει από 2 ευρώ (1,50 με την Leap card) μέχρι 6ε ,ανάλογα την διαδρομή και την ώρα, (τα νυχτερινά λεωφορεία, Nitelinks, είναι τα πιό ακριβά) και πρέπει να έχεις ακριβώς το αντιτίμο του εισητηρίου γιατί ο οδηγός δεν έχει λεφτά για να δίνει ρέστα.
Ολες οι τιμές είναι εδώ
(
 Cash Fare είναι το απλό εισητήριο που αγοράζεις στο λεωφορείο, Leap Card Fare είναι το κόστος ενός εισητηρίου χρησιμοποιώντας την Leap Card)

Γι’αυτό υπάρχουν οι διάφοροι τύπων καρτών που πωλούνται σε πολλά μαγαζιά, σαν τα ψιλικατζίδικά στην Ελλάδα, (Spar, Londis, Centra κλπ) και σε όλα τα μαγαζιά και έχουν αυτό το σήμα: Dublin Bus Tickets Agents
Ολα τα σημεία πώλησης καρτών λεωφορείων είναι εδώ (Select your service/product = Leap card)

Leap Card

Leap Card

Η Leap Card μπορεί να χρησιμοποιηθεί με 2 διαφορετικούς τρόπους.

1) Αγοράζεις μία απο τις παρακάτω επιλογές. Δηλαδή, δίνεις την κάρτα σου στο ταμείο και ο πωλητής ενημερώνει την κάρτα σου με την επιλογή που έχεις διαλέξει.

Οι επιλογές (τιμές)  είναι:
1 ημερας – 6,90 €
εβδομαδιαία – 29,50 €
10 διαδρομές, μέχρι 90 λεπτών η καθεμία – 29,50
5 ημέρες (μη διαδοχικών ημερών) – 30,60 €
30 ημέρες (μη διαδοχικών ημερών) – 153,00 €

μηνιαία – 132 € (Από πρώτη μέχρι τέλος του μήνα)
ετήσια – 1.320 €

http://www.dublinbus.ie/Fares-and-Tickets/Adult/

2) Αγοράζεις μονάδες και χρησιμοποιείς την κάρτα αυτή όσες φορές θέλεις, μέχρι να τελειώσουν οι μονάδες (σαν το καρτοκινητό) – Το εισητηριο με την Leap Card ειναι γυρω στα 15% φτηνότερο από το απλό εισητήριο.

Μπαίνοντας στο λεωφορείο, επικυρώνεται την leap card βάζοντάς την μπροστά στο επικυρωτή (μπαίνοντας δεξιά) Απο τις μονάδες της κάρτας σας, αφαιρείται το ποσό που αντιστοιχεί στην μέση διαδρομή. Εάν δεν ξέρετε το ποσό αυτό, ή εάν η διαδρομή είναι μικρότερη της μέσης διαδρομής, δίνετα ιτην κάρτα σας στον οδηγό να την επικυρώσει. Προσοχή, ΔΕΝ χτυπάτε την κάρτα σας κατεβαίνοντας από το λεωφορείο. (αντίθετα με το Dart, Luas και το τραίνο)
Περισότερες οδηγίες εδω (How does the Leap Card work on each mode of transport? On Luas) και στο βίντεο Πως να χρησιμοποιήσετε την Leap Card

(κάνε click στην φωτογραφία για να φανεί ο χάρτης των λεωφορείων)

Δημόσιες συγκοινωνίες

Δημόσιες συγκοινωνίες

Advertisement