Τραίνα

Εκτός απο τα DART, το Irish rail έχει τα τραίνα κοντινής διαδρομής , commuter, σαν τον προαστιακό, και τα τραίνα που ενώνουν τις μεγάλες πόλεις της Ιρλανδίας, intercity.

Commuter

Commuter

Τα commuter τραίνα είναι πιό συχνά, και ενώνουν το Δουβλίνο με τις κοντινές πόλεις. Είναι λιγότερα άνετα πάνε πολύ σιγά και σταματάνε σε όλες τις στάσεις. Περνάνε όλα απο τον Connoly Station και μπορείτε να κάνατε αλλαγή  για το DART με το ίδιο εισητήριο.

Τα intercity είναι πιό καινούργια, πιο άνετα, αλλά και αυτά είναι σχετικά αργά για τραίνα της εποχής. Παράδειγμα, Dublin-Cork (μέσω Mallow), 275 χλμ, 2:40 λεπτά (χωρίς αλλαγή)

Τα εισητήρια στα commuter τραίνα είναι όμως και στα DART, και μπορείτε να χρησιμοποιήστε τα ίδια εισητήρια. Αν χρησιμοποιήτε την Leap Card, πρέπει να την επικυρώσετε και βγαίνοντας από τον σταθμό. Περισσότερες πληροφορίες για την Leap Card στην ιστιοσελίδα για τα λεωφορεία.

Intercity

Intercity

Τα intercity τραίνα φεύγουν από 2 σταθμούς, Connoly Station και το Heuston Station, που βρίσκονται σε διαφορετικές περιοχές. Τα εισητήρια αρχίσουν από 5,80ε για κοντινές πόλεις και ακριβαίνουν. Για παράδειγμα, το εισητήριο Dublin-Cork με επιστροφή κοστίζει 65,96ε. Εάν όμως βγάλετε το εισητήριο 2 βδομάδες πιο νωρίς, μπορεί η τιμή να είναι και λιγότερο από τη μισή.
Τα εισητήρια αυτά είναι πιο φτηνά αν τα βγάλετε από το internet. Εχετε και την δυνατότητα να διαέξετε την θέση σας, δωρεάν. Πληρώνετε με την πιστωτική σας κάρτα , και πρέπει να δηλώσετε σε ποιόν σταθμό θα παραλάβετε το εισητήριό σας (!) . Με την αγορά του εισητηρίου σας έρχεται μέσω email ένας κωδικός, και με αυτόν τον κωδικό παραλαμβάνετε το εισητήριο από το αυτόματο μηχάνημα του σταθμού που έχετε δηλώσει.

Το parking στον σταθμό δεν είναι δωρεάν. Κοστίζει 4 ευρω την ημέρα για τα commuter τραινα, και με την ώρα στα intercity με μέγιστο τα 8 ευρώ την ημέρα. Κοστίζει 2ε την ημέρα στα commuter αν το βγάλετε για την βδομάδα.

Advertisement