Πρόνοια


Επίδομα παιδών. (Child benefit)
Family Income Supplement (FIS) Συμπλήρωμα οικογενειακού εισοδήματος

 

Επίδομα παιδών. (Child benefit)

Το επίδομα παιδιών το παίρνουν, χωρίς εξαίρεση, όλοι οι γονείς ή κηδεμόνες όλων των παιδιών κάτω των 16 χρονών ή κάτω των 18 εάν σπουδάζουν σε αναγνωρισμένο ίδρυμα στην Ιρλανδία (σχολεία, πανεπιστήμια κλπ).

Child benefit claim formΜε τον προϋπολογισμό του 2016, το ποσό αυτό είναι 140 ευρω για κάθε παιδί τον μήνα. Δηλαδή μία οικογένεια με 2 παιδιά παίρνει 280 ευρω τον μήνα, αφορολόγητα. Ολα τα ποσά είναι εδώ

Εάν το παιδί  έχει γεννηθεί στην Ιρλανδία, το τμήμα  της “Social Protection” της Κοινονική πρόνοιας θα σας στείλει το επίδομα μόλις δηλώσετε το παιδί στο ληξιαρχείο. Το παιδί παίρνει επίσης το PPS (Personal Public Service Number) που θα το χρειαστεί για κάθε συνναλαγή με το δημόσιο (έστω και για απλή μιά ερώτηση)

Εάν το παιδί σας δεν έχει γεννηθεί στην Ιρλανδία ή η γέννησή τους δεν έχει καταχωρηθεί εντός του απαιτούμενου χρόνου, θα πρέπει να συμπληρώσετε το έντυπο CB1.  Θα πρέπει να στείλετε αυτό το έντυπο (CB1), με ένα αντίγραφο του πιστοποιητικού γέννησης του παιδιου σας στο:

Child Benefit Section
Department of Social Protection
Social Welfare Services Office
St Oliver Plunkett Road
Letterkenny
Donegal
Ireland

Tel:(074) 916 4400
Locall:1890 400 400

Αν το παιδί σας είναι 17 ή 18 χρονών και σπουδάζει σε αναγνωρισμένο ίδρυμα στην Ιρλανδία (σχολεία, πανεπιστήμια κλπ) θα πρέπει να συμπληρώσετε το έντυπο CB2 και να το στείλετε στην ίδια διεύθυνση.

Για περισσότερα:
http://www.welfare.ie/en/Pages/273_Child-Benefit.aspx
http://www.welfare.ie/en/Pages/Child-Benefit—SW-42.aspx

 http://www.citizensinformation.ie/en/social_welfare/social_welfare_payments/social_welfare_payments_to_families_and_children/child_benefit.html

Επιστροφή στην αρχή

Family Income Supplement (FIS)

FIS BenefitsΣυμπλήρωμα οικογενειακού εισοδήματος (FIS) είναι ένα εβδομαδιαίο αφορολόγητο ποσό που προσφέρονται στους εργαζόμενους με χαμηλό εισόδημα και με παιδιά
Το FIS προυποθέτει να είσαστε υπάλληλος και δεν χορηγήται αν είστε αυτοαπασχολούμενος.
Αυτό επίσης προυποθέτει να έχετε τουλάχιστον ένα παιδί που μένει μαζι σας ή να το υποστηριζετε οικονομικά, και να είναι μικρότερο απο 18 χρονών ή μικρότερο απο 22 χρονων και να σπουδάζει σε αναγνωρισμένο ίδρυμα στην Ιρλανδία (σχολείο ή πανεπιστήμιο)

Το FIS ποσό ειναι το 60% της διαφοράς μεταξύ του συνολικού εισοδήματος της οικογένειάς σας και το όριο του εισοδήματος που ισχύει για την οικογένειά σας.
Τα ορια αυτα ειναι:
μέχρι €511 ευρω την εβδομαδα αν εχετε 1 παιδι,
μέχρι €612 αν εχετε 2 παιδιά,
μέχρι €713 αν εχετε 3 παιδια κ.ο.κ

Για παράδειγμα, αν έχετε τρία παιδιά και το εβδομαδιαίο συνολικό εισόδημα της οικογένειάς σας είναι €350 την εβδομαδα. Το μέγιστο οικογενειακό εισόδημα για μια οικογένεια με 3 παιδιά είναι €713.
Η διαφορά μεταξύ €713 και €350 είναι €363. Του ποσό που σας δινει το FIS είναι το 60% των €363. Σε αυτή την περίπτωση ειναι, €217.80 (363 x 60%)

Περισσστερες πληροφοριες: http://www.citizensinformation.ie/en/social_welfare/social_welfare_payments/social_welfare_payments_to_families_and_children/family_income_supplement.html

Για να το ζητήσετε πρέπει να συμπληρώσετε την αίτηση απο την κοινωνική πρόνια (welfar),
http://www.welfare.ie/EN/Forms/Documents/fis1.pdf

και να την στειλετε στην διευνθυση:
Family Income Supplement (FIS) Section
Social Welfare Services
Government Buildings
Ballinalee Road
Longford

LoCall: 1890 927 770 (from the Republic of Ireland only)
Telephone: + 353 43 3340000 (from Northern Ireland or overseas)

Για να είσαστε σίγουροι να στείλετε το τελευταίο P60 (εκκαθαριστικό), 2 πρόσφατες αποδείξεις μισθοδοσίας και το Πιστοποιητικό φορολογικών ελαφρύνσεων για το τρέχον φορολογικό έτος (Certificate of Tax Credits)

Επιστροφή στην αρχή

Last update : February 2017
Copyright by greekinireland0 
Advertisement